Beste Prijsgarantie
 — 

Historie Hotel Molendal


Historie Molendal

Eind 1800 ontstond rond het Sonsbeekpark een nieuwe woonwijk in Arnhem. Welgestelde families lieten er hun prachtige villa’s en landhuizen bouwen, die omringd werden door de statige stadsparken van Arnhem. Zo ook de Jugendstil stadsvilla waar nu Hotel Molendal in huisvest.

Vanaf 1904 deed het dienst als woonhuis van de heer G. André de la Porte, directeur van de Arnhemsche Brandwaarborg-maatschappij, met zijn gezin. Veel van de authentieke Jugendstil-architectuur is bewaard gebleven. Dit geeft het hotel zijn eigen unieke karakter.Transvaalbuurt

Molendal was het eerste huis in de Transvaalbuurt, met straatnamen die herinneren aan de Boerenoorlog. De Transvaalbuurt is de eerste wijk die in het begin van de 20e eeuw ten noorden van de spoordijk is ontwikkeld en is ten zuiden van het park Sonsbeek gelegen. Geheel in stijl met de toenmalige opvattingen over de status van de stad, moest het een wijk worden die aantrekkelijk was voor de ‘betere stand’. De wijk heeft nationale bekendheid gekregen door de vorm en de stijl van de woningbouw, die ontworpen is door de Haags/Arnhemse architect Willem Diehl (1876 - 1959).